O avtorici

Jožica Jenko, rojena na Primorskem, je po izobrazbi kemik in ekonomist. Več let je bila zaposlena v občinski upravi v Ilirski Bistrici, kjer je delovala na področju družbenih dejavnosti. Ukvarjala se je tudi s projekti celostnega razvoja podeželja in delovanjem aktivov kmečkih žena ter za to prejela zlato priznanje. Kot svetovalka pa sicer že vrsto let deluje na celotnem območju Slovenije in v tujini. Leta 2006 se je pridružila mednarodni finančni korporaciji MBI Marketingberatung International s sedežem na Dunaju. MBI deluje v številnih evropskih državah, leta 2005 pa je odprl svojo podružnico tudi v Sloveniji.

Jožica Jenko je bila zaradi  izjemnih poslovnih rezultatov v letu 2008 imenovana na položaj divizijskega menedžerja in bila v okviru korporacije proglašena za najuspešnejšo menedžerko leta. Leto kasneje je postala tudi članica mednarodne akademije MBI in priznana mednarodna predavateljica. Danes sodeluje s številnimi uspešnimi slovenskimi podjetji in menedžerji. Po izboru mojster 1a je bila v letu 2010 izbrana tudi med 100 najuspešnejših slovenskih podjetnikov. V vseh teh letih njenega plodnega delovanja jo spremlja življenjska učiteljica in supervizorka gospa Ina Križaj. »S hvaležnostjo in spoštovanjem sprejemam njena neprecenljiva znanja in jih uporabljam v praksi,« pravi Jožica.

»Poslovna uspešnost mojih strank in njihova zmožnost premagovanja vsakodnevnih obremenitev so najboljša potrditev mojega dela,« pravi Jožica Jenko, ki ima za svoje stranke vedno odprta vrata in srce. Njena svetovalna dejavnost pa ni usmerjena le v poslovno okolje in management, ampak uspešno svetuje tudi družinam, zlasti pri vzgoji otrok, doseganju boljših učnih rezultatov, odpravljanju konfliktov ter izboljševanju medsebojne komunikacije in odnosov.